Bosna i Hercegovina     | 08.05.2020. 10:31 |

Ambasada SAD-a donirala zaštitnu opremu Oružanim snagama BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 8. maja (FENA) - Tim za podršku (CMSE) Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini, u prisustvu predstavnika NATO Štaba Sarajevo, uručio je zaštitnu opremu za borbu protiv COVID-19 Oružanim snagama BiH (OSBiH)  i civilnim organizacijama u zoni odgovornosti 4. pješadijske brigade OSBiH.

Ceremonija primopredaje doniranih sredstava održana je na lokaciji kasarne „Božan Šimović“ u Čapljini.

Donirana zaštitna oprema u značajnim količinama uručena je 4. pješadijskoj brigadi OSBiH,  domovima zdravlja Mostar, Stari Grad – Mostar, Nevesinje, te Crvenom križu Grada Mostara, a rezultat je koordinacije i uspješne saradnje Tima CIMIC 4. pješadijske brigade OSBiH, civilnih organizacija u zoni odgovornosti brigade i Tima za podršku civilno-vojne saradnje Ambasade SAD u BiH koji je izvršio nabavku doniranih sredstava - saopćeno je iz Ministarstva odbrane BiH.

Komandant 4. pješadijske brigade brigadir Zdravko Rezo zahvalio se timu Ambasade SAD-a u BiH na doniranim sredstvima koja će u značajnoj mjeri pomoći Oružanim snagama BiH u sprečavanju širenja COVID-19, te je iskazao spremnost za nastavak uspješne saradnje u narednom periodu.

Zajednički je izraženo uvjerenje da će se vojna saradnja u narednom periodu nastaviti i unaprijediti - navodi se u saopćenju.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel