Regija     | 07.05.2020. 13:30 |

Plenković: Vlada će s najvećim poštovanjem čuvati dignitet Domovinskog rata

FENA Agencije

ZAGREB, 7. svibnja (FENA) - Hrvatski premijer Andrej Plenković u četvrtak se na početku sjednice Vlade osvrnuo na prošlotjedno obilježavanje 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Bljesak poručivši da će Vlada uvijek s najvećim poštovanjem čuvati dignitet Domovinskog rata.

 "To je bila prekretnička vojno-redarstvena operacija u Domovinskom ratu, koja je označila uvertiru u za oslobađanje preostalog dijela tada okupiranog područja Hrvatske", rekao je Plenković i još jednom odao počast poginulima u toj operaciji, u kojoj je život izgubio 51 branitelj.

 Napomenuvši da je 2. svibnja u Borovu Selu obilježena obljetnica pogibije 12 pripadnika specijalne policije, premijer Plenković je istaknuo da je to također važan događaj za hrvatsku modernu povijest.

 "Ova Vlada će se uvijek s najvećim poštovanjem prisjećati onih koji su za hrvatsku slobodu dali život i čuvat ćemo dostojanstvo i dignitet Domovinskog rata kao temeljne vrijednosti moderne hrvatske države", istaknuo je Plenković na početku sjednice, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Bećirović s premijerom Egipta: Jačat ćemo ekonomske veze BiH i Egipta (VIDEO)

Bećirović s premijerom Egipta: Jačat ćemo ekonomske veze BiH i Egipta

Majke Srebrenice zahvalile crnogorskom premijeru na potpori rezolucije UN-a

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel