Stranačke aktivnosti     | 06.05.2020. 15:04 |

Saopćenje za javnost Kluba poslanika SDBiH u Skupštini TK

FENA Saopćenje

S A O P Š T E NJ E   Z A  J A V N O S T

 

Klub poslanika Socijaldemokrata Bosne i Hercegovine (SDBiH) u Skupštini TK podržava i pozdravlja napore Vlade TK i skupštinske većine da se usvoje izmjene i dopune Zakona o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica, te na taj način ispravi dugogodišnja nepravda prema demobilisanim borcima, najboljim kćerima i sinovima Bosne i Hercegovine.

 

Socijaldemokrate BiH daju punu podršku prijedlogu Zakona o izmjena i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca i članova njihovih porodica. Smatramo da nezaposleni demobilisani borci mlađi od 57. godina života ne smiju biti diskriminirani i da su zaslužili da imaju pravo na egzistencijalnu naknadu za vrijeme nezaposlenosti. Demobilisani borci su istinski patrioti, bili su tu kad je bilo najteže i mi kao društvo i država moramo pokazati posebno poštovanje i pijetet prema ovim ljudima.

 S tim u vezi pozdravljamo uložene napore resornog ministra i Vlade TK da se ovim ljudima konačno pomogne nakon što su prošle tolike godine od završetka odbrambeno-oslobodilačkog rata.

Očekujemo od Skupštine Tuzlanskog kantona da ovaj Zakon usvoji na sjednici zakazanoj za 8.5.2020. godine i da se isti u što kraćem vremenu počne primjenjivati. 

 

 

                                                                                    Klub poslanika SDBiH u Skupštini TK

 

 

                                                                     

 

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Socijaldemokrata BiH

Saopćenje za javnost Socijdemokrata BiH

Saopćenje za javnost SDBiH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu