Bosna i Hercegovina     | 04.05.2020. 09:21 |

UKC RS - Liječe se 152 osobe od koronavirusa, 48 u težem stanju

FENA Dušica Stanojević

BANJA LUKA, 4. maja (FENA) - U Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske (UKC RS) ukupno se liječe 152 osobe sa potvrđenim prisustvom ili sumnjom na prisustvo koronavirusa.

Na Odjeljenju Covid 19 hospitalizirano je 48 pacijenata teže kliničke slike, dok je u izolaciji sedam pacijenata, potvrdio je danas entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić.

Kod šest pacijenata zdravstveno stanje zahtijeva respiratornu podršku, a jedna osoba je na neinvanzivom modu mehaničke ventilacije.

Na Odjelu hirurgije (stara lokacija UKC) je 25 pacijenata sa lakšom do srednje teškom kliničkom formom i na Odjelu pulmologije (stara lokacija UKC) je 65 oboljelih sa lakšom do srednje teškim zdravstvenim stanjem.

U bolnici u Doboju zbrinuta su 43 pacijenta sa Covid-19 oboljenjem, u Trebinju i Istočnom Sarajevu po 12 osoba, u Prijedoru šest, u Univerzitetskoj bolnici u Foči četiri oboljela.

Kada su u pitanju objekti za izolaciju u kojima se nalaze osobe kod kojih je potvrđen test na novi koronavirus, a nemaju simptome Covida 19, u Studentskom centru "Nikola Tesla" u Banjoj Luci nalazi se 141 osoba, u Studentskom domu u Trebinju 11, u Studentskom centru Zvornik dvije osobe, a u Domu učenika Bijeljini jedna osoba.

U objektima za izolaciju u Istočnom Sarajevu, Palama i Foči nema smještenih pacijenata.

Trenutno je pod zdravstvenim nadzorom 3.926 osoba, a nadzor je završen kod njih 24.059.

Na sedam bh. graničnih prijelaza na teritoriji RS tokom 24 sata ukupno je ušlo 89 osoba, 84 su upućene u lokalne karantine, a trenutno se u graničnim karantinima nalaze ukupno devet osoba.

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

WHO - Sjever Gaze ostao bez funkcionalne bolnice

WHO - Počelo planiranje evakuacije pacijenata tri bolnice iz Gaze

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel