Bosna i Hercegovina     | 03.05.2020. 15:58 |

Turković čestitala novinarima Svjetski dan slobode medija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 3. maja (FENA) - Zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Bisera Turković uputila je čestitku svim novinarima, udruženjima novinara i radnicima u medijskim kućama u BiH povodom 3. maja – Svjetskog dana slobode medija

Turković je ukazala na rezultate ovogodišnjeg svjetskog Indeksa slobode medija koje su prije dvije sedmice objavili Reporteri bez granica (RSF), a po kojima se Bosna i Hercegovina nalazi na 58. mjestu među ukupno 180 država svijeta, što predstavlja pomak za pet mjesta na ljestvici u odnosu na prošlu godinu.

- Ovaj iskorak predstavlja simbol uspješne i istrajne borbe svih članova “sedme sile” u našoj državi za dostizanjem većeg stepena medijskih sloboda – navodi se u čestitki ministrice.

Uz iskrene čestitke svim medijskim radnicima, Turković je izrazila nadu da će se uslovi rada i način zapošljavanja novinara, koji su trenutno prilično loši, uskoro poboljšati i doseći standarde visoko razvijenih država, saopćio je Ured za odnose sa javnošću MVP BiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Konaković i Koopman:  Otvaranje pristupnih pregovora sa BiH istorijska prilika

Krišto čestitala Pesah

Reis Kavazović čestitao Pesah

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu