Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 15:22 |

Granična policija BiH dobila 99 novih policajaca

FENA Saopćenje

Molimo korisnike da koriste korigiranu verziju vijesti o prijemu kadeta u redove Granične policije BiH koju ponavljamo u cijelosti:


SARAJEVO, 30. travnja (FENA) - U zgradi Granične policije BiH u Sarajevu upriličeno je potpisivanje rješenja o činovanju desete klase kadeta te policijske agencije.

Osnovna obuka desete generacije kadeta trajala je od 7. 10. 2019. godine do 30. 4. 2020. godine, a školovanje je uspješno okončalo 99 kadeta Granične policije BiH. Za najboljeg među kadetima proglašen je Miloš Bojanić s prosjekom 5.0

S obzirom na pandemije covid-19, ceremonija nije upriličena pred ministrom sigurnosti BiH, no ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić upriličio je potpisivanje rješenja o činovanju, rješenja o raspoređivanju i ugovora o radu.

Galić je tom prigodom istaknuo kako je u trenutku brojnih izazova s kojima se susreće Granična policija BiH, ovo važno kadrovsko pojačanje za tu policijsku agenciju.

"Ne dvojim u vašu odlučnost i predanost da prihvatite sve profesionalne izazove. Ponosno nosite policijsku odoru i budite uzor u svojoj obitelji i cijeloj zajednici. Vaša profesija veoma je značajna i zahtjevna, a od vas se očekuje da permanentno radite na svom stručnom i profesionalnom usavršavanju, zakonito i dosljedno, ne praveći nikakve razlike prema bilo kome. Odabrali ste pravi, ali trnovit put kojim ćete ići tijekom svog profesionalnog rada. Budite ustrajni i ponosno obranite titulu koju nosite", poručio je Galić mladim kolegama.

Oni su primljeni na probni rad od 12 mjeseci u kojem će obavljati poslove granične kontrole i nadzora graničnog pojasa.

To je prva generacija kadeta koja je školovana po nastavnom planu i programu osnovne obuke usklađene sa standardima Agencije za europsku graničnu i obalnu stražu FRONTEX, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Državljanin Turske lišen slobode zbog krijumčarenja 22 stranih državljana

Sastanak ravnatelja Granične policije BiH sa šefom Odjela za vladavinu prava EU u BiH

Kuprešaković i McMurray razgovarali o prekograničnom kriminalu i nezakonitim migracijama

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel