Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 15:46 |

Vlada ZDK kupuje medicinsku opremu za bolnice u Zenici i Tešnju (VIDEO)

FENA Saopćenje

ZENICA, 30. aprila (FENA) - Vlada Zeničko-dobojskog kantona (ZDK) donijela je odluku o preraspodjeli sredstava u budžetu Kantonalne uprave civilne zaštite kojom su osigurana finansijska sredstva za nabavku dva mobilna RTG uređaja i jednog CT aparata, za potrebe bolnica u Zenici i Tešnju.

Premijeru Mirzi Ganiću data je saglasnost da potpiše sporazum o isporuci opreme, sa Razvojnim programom Ujedinjenih naroda (UNDP), preko kojeg je ranije izvršena nabavka zaštitne i medicinske opreme za potrebe zdravstvenog sektora u tom kantonu.

Premijer Ganić rekao je da se Vlada ZDK opredijelila da te nabavke vrši preko UNDP-a "cijeneći profesionalnost, transparentnost postupka, ali i značajna grant sredstva s kojima ta organizacija učestvuje u kupovini opreme“.

- Tržišna vrijednost jednog CT aparata i dva mobilna RTG uređaja iznosi 754.000 KM, ali će iz budžeta Kantonalne uprave civilne zaštite biti izdvojeno 519.931 KM jer će UNDP vlastitim sredstvima finansirati kupovinu jednog RTG aparata. CT aparat i jedan RTG bit će dodijeljeni Kantonalnoj bolnici Zenica, a drugi RTG aparat će pripasti Općoj bolnici Tešanj - kazao je premijer Ganić, saopćila je Press služba ZDK.

Pogledajte http://www.fena.ba/video/4421

Preuzmite https://drive.google.com/drive/folders/1sXH9SqFakEs7EejiBL4NTtVLEmE1_y4B?usp=sharing

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Pivić na čelu tima za implementaciji projekta izgradnje nove Kantonalne bolnice Zenica

Modernizovana Gradska tržnica u Gračanici uz podršku Evropske unije

Vlada ZDK zadovoljna stanjem sigurnosti i najavljuje podršku policiji

Promo

HT Eronet predstavlja nove Samsungove uređaje A serije

Prva panel-diskusija u okviru projekta 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

m:tel na Mostarskom sajmu: Ključan smo partner u regionalnom povezivanju zemalja Zapadnog Balkana