Bosna i Hercegovina     | 30.04.2020. 10:00 |

Udruge prikupljaju informatičku opremu za online nastavu

FENA Nada Landeka

GRUDE, 30. travnja (FENA) - Institut za razvoj mladih Kult zajedno s desetak partnera pokrenuo je inicijativu "Daruj opremu za online nastavu", koja se trenutno provodi u 21 gradu na području Federacije BiH, a cilj je prikupljanje informatičke opreme koja se daruje obiteljima slabijeg imovinskog stanja.

Toj inicijativi priključila se i Udruga "Pravi put" iz Gruda, a po riječima mentorica za poslovne komunikacije te udruge Dijana Alpeza, veliki broj građana odazvao se i donira informatičku opremu.

- Nakon proglašenja pandemije i početka online nastave, dobili smo informaciju ne samo s područja općine Grude, već i iz drugih općina u Hercegovini, kako neki učenici nemaju uvjete za praćenje tog vida nastave - kazala je mentorica za poslovne komunikacije Udruge "Pravi Put" Dijana Alpeza.

Do sad je prikupljeno 18 informatičkih uređaja, tableta, mobitela, laptopa, stolnih računala, monitora, printera i slično.

- Dio opreme za praćenje online nastave već smo podijeli. Donacije još uvijek pristižu, a određenu robu pregledavamo, nadograđujemo i instaliramo potrebne programe - istaknula je Alpeza, dodavši kako je veliki broj djece bez informatičke opreme te da je svaka donacija vrijedna.

Donirana oprema treba ispunjavati minimalne tehničke uvjet za praćenje online nastave računari i laptopi sa najmanje 3 GB RAM-a (preporučeno 4 GB), Windows 7 (preporučeno Windows 10), starost računara ili laptopa do 7 godina i da posjeduje mogućnost reproduciranja multimedijalnog sadržaja s Interneta.

Svi donatori trebaju voditi računa o tehničkoj ispravnosti uređaja i biti svjesni da se oprema poklanja obiteljima u potrebi te da neće biti vraćena nakon završetka pandemije koronavirusa ili prestanka odvijanja online nastave.

Akcija prikupljanja opreme trajat će do daljnjeg, a dodatne informacije mogu se pronaći na web stranici www.mladi.org i Facebook stranici https://www.facebook.com/udruga.pravi.put/.

Inače, Udruga "Pravi put" nevladina je i neprofitna organizacija koju čine iskusni i vješti pojedinci, s različitim profesionalnim i obrazovnim pozadinama.

Udruga je osnovana početkom 2015 . godine s ciljem poboljšanja gospodarskih prilika Bosne i Hercegovine, kroz suradnju i tehničku podršku predstavnicima relevantnih razina vlasti, uključujući i predstavnike civilnog društva, kao i privatnog sektora, a krajnji cilj je uspostava dugotrajnih i kvalitetnih partnerstava koji će stvoriti plodno tlo za generiranje različitih biznis ideja i projekata, kako u bližoj, tako i daljoj budućnosti.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Udruženje 'Žena BiH' obilježilo Dan sjećanja na stradanje žena u ratu

U Tuzli sastanak o temi 'Prevencija i adekvatan odgovor na rodno zasnovano nasilje'

UO PIC-a poziva poslanike RS-a da glasaju protiv zakona u vezi registra neprofitnih organizacija

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel