Svijet     | 28.04.2020. 14:26 |

Španija zabilježila 301 novi smrtni slučaj od koronavirusa

FENA Internet

MADRID, 28. aprila (FENA) - Španija je zabilježila 301 novi smrtni slučaj među pacijentima zaraženim novim koronavirusom, čime je ukupan broj umrlih porastao na 23.822, pokazali su zvanični rezultati objavljeni u utorak.

Ta cifra predstavlja pad u odnosu na jučerašnju kada je potvrđen 331 novi smrtni slučaj. Španija ima ukupno 210.773 zaraženih od COVID-19 koji su potvrđeni u najpouzdanijim laboratorijskim testovima, ali se vjeruje da je stvarna brojka mnogo viša jer brojni pacijenti ne pokazuju znake bolesti ili nisu testirani.

Španska vlada danas je dogovorila mjere kako da omogući ljudima da kratkotrajno napuste svoje domove radi šetnje ili vježbe od petka, i na dodatnom ublažavanju restrikcija koje su na snazi sedam sedmica, jedne od najoštrijih mjera protiv širenja pandemije koronavirusa.

Objava je uslijedila nakon nove naredbe vlade koja omogućuje nadzirane izlaske djece iz kuća na sat vremena dnevno. Zvaničnici su uputili apel javnosti da bude odgovorna i izbjegava masovna okupljanja nakon što su grupe ljudi primjećene na šetnicama i plažama na manjoj distanci od one koje eksperti preporučuju kako bi se izbjeglo prenošenje zaraze.

U Španiji su također rasprave u toku oko toga kako da se reaktivira ekonomija, prenosi Associated Press. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Palestinci pozvali UN da istraže navode o ratnim zločinima u bolnici u Gazi

Špansko tužilaštvo zatražilo odbacivanje tužbe za korupciju protiv supruge premijera Sancheza

Ministarstvo zdravstva Gaze - U izraelskim napadima ubijeno 34.262 Palestinca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu