Ekonomija     | 23.04.2020. 08:03 |

Potpisivanje ugovora za podršku biznisa marginaliziranih žena

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23. aprila (FENA) - Online potpisivanje ugovora USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama (USAID/PPMG) i odabranih jedinica lokalnih samouprava u okviru podrške marginaliziranim grupama žena u razvoju biznisa bit će organizirano danas između predstavnika USAID-a i lokalnih samouprava.

Zajedničkim sredstvima USAID/PPMG-a i jedinica lokalne samouprave kreiran je fond za podršku razvoju biznisa marginaliziranih žena od oko 420.000 KM.

Potpisivanju ugovora prisustvovat će direktorica Misije USAID-a za BiH Nancy J. Eslick, direktor USAID-ovog Programa podrške marginaliziranim grupama, Jamin Bešić i načelnici, odnosno gradonačelnici odabranih jedinica lokalne samouprave: Bratunac, Čapljina, Gračanica, Jajce, Milići, Modriča, Osmaci, Srebrenik i Vlasenica.

Podrška fonda namijenjena je razvoju mikro, malih i srednjih preduzeća kao i seoskih domaćinstava žena žrtava nasilja, samohranih majki, nezaposlenih mladih žena mlađih od 35 godina, žena s invaliditetom ili s djetetom s invaliditetom, te žena koje su na neki drugi način marginalizirane, doprinoseći konkurentnosti lokalnih ekonomija i stvaranju mogućnosti za zapošljavanje teško zapošljivih kategorija.

Nakon potpisivanja ugovora, svih devet jedinica lokalne samouprave će uz podršku USAID/PPMG-a raspisati javne pozive na koje se mogu prijaviti žene zainteresirane za pokretanje i razvoj svojih biznisa, najavljeno je iz USAID/PPMG-a.

(FENA) E. F.

Vezane vijesti

Ambasada SAD u Sarajevu - Sjedinjene Države pozdravljaju današnju odluku visokog predstavnika

Češka - Prikupljeno dovoljno sredstava za kupovinu 300.000 artiljerijskih granata za Ukrajinu

Evropska narodna stranka danas podržava izbor von der Leyen za drugi mandat na čelu EK

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel