Stranačke aktivnosti     | 22.04.2020. 18:35 |

Saopćenje za javnost Naše stranke Tuzla

FENA Saopćenje

Prijava protiv ministra Šakića zahtijeva hitnu istragu

Policijskoj stanici u Gradačcu podnesena je prijava protiv Mustafe Šakića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi TK te komandanta Kantonalnog štaba Civilne zaštite. Optužuje ga se da je fizički napao Mirzu Okanovića, komandanta Štaba civilne zaštite mjesne zajednice Centar u tom gradu. Svjedoci događaja su također brojni. Tim povodom reagovao je Kantonalni odbor Naše stranke Tuzla.

„Zahtijevamo da se istraga provede po hitnoj proceduri. Pod optužbom je komandant kantonalne Civilne zaštite, jedno od najodgovornijih lica za odluke i mjere koje se donose u Tuzlanskom kantonu zbog pandemije koronavirusa. Ako se optužba pokaže utemeljenom, smatramo da ga s te pozicije treba pod hitno smijeniti jer već sama optužba u narodu dodatno pogoršava sliku o onima koji nas vode u borbi protiv pandemije.

Također, ista osoba je i ministar u Vladi TK. Ako se navodi o napadu na gospodina Okanovića pokažu tačnim, nadamo se da će gospodin Šakić biti dovoljno savjestan i svjestan štete koju je nanio poziciji koju obnaša u Vladi i sam podnijeti ostavku.“

Odjel za odnose s javnošću

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Saopćenje za javnost Snage naroda

Saopćenje za javnost Demokratske fronte

Saopćenje za javnost SDA

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel