Bosna i Hercegovina     | 22.04.2020. 13:58 |

Herceg primio u posjet hrvatskog veleposlanika Sabolića

FENA Saopćenje

MOSTAR, 22. travnja (FENA) - Predsjednik Vlade Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Nevenko Herceg primio je u srijedu u službeni posjet veleposlanika Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini Ivana Sabolića i generalnoga konzula Republike Hrvatske u Mostaru Marka Babića.

Budući da je današnji posjet prvi službeni posjet veleposlanika Sabolića Vladi HNŽ-a, Herceg je Saboliću osobno i u ime Vlade zaželio puno uspjeha u obavljanju ove odgovorne zadaće. Istodobno je zahvalio Vladi Hrvatske, koja je s 43 milijuna kuna, pomogla zdravstvenim ustanovama u BiH, od Orašja do Neuma, a posebice SKB Mostar koja je referentna covid-19 bolnica i u kojoj se liječe pacijenti iz Hercegovačko-neretvanske, Hercegbosanske i Zapadnohercegovačke županije.

Na sastanku je posebice razmatrano aktualno stanje u HNŽ-u, s osvrtom na aktivnosti koje Vlada provodi na suzbijanju širenja koronavirusa.

"Unatoč svoj složenosti Županije uspjeli smo, a to svjedoče svi relevantni pokazatelji u punoj sinergiji zdravstvenih djelatnika, Vlade, Stožera civilne zaštite i svih drugih službi, a uz vrlo odgovorno ponašanje naših sugrađana, zaustaviti brzo širenje koronavirusa u našoj županiji", kazao je Herceg.

 Istaknuo je da se mjerama koje donose kako bi usporili širenje zaraze, rasterećuje bolnički zdravstveni sustav, koji do ovoga trenutka, u svim segmentima vrlo uspješno odgovara na izazov.

 Dodao je kako mjere i zapovijedi donose isključivo temeljem preporuke epidemiologa i drugih stručnjaka iz medicinskih znanosti, te da će i sve buduće korake, pa i korake o eventualnom ublažavanju mjera, donositi isključivo na prijedlog struke.

 Herceg je također kazao kako pored borbe s epidemijom, Vlada radi i na osmišljavanju intenzivnih mjera pomoći gospodarstvu, podsjetivši na to kako je Vlada, iako monetarna, fiskalna i porezna politika nisu u mjerodavnosti županija, imenovala koordinacijsko tijelo sa zadaćom predlaganja seta kratkoročnih, srednjoročnih i dugoročnih mjera za pomoć gospodarstvu koje je potrebno pripraviti u suradnji s mjerodavnim institucijama, gradovima, općinama i udrugama poslodavaca, te uskladiti s mjerama koje će biti donijete na višim razinama.

 Veleposlanik Sabolić zahvalio je naporima Vlade, Stožera i ostalih dionika uključenih na zaustavljanju širenja koronavirusa. 

 "Ohrabruje činjenica da je širenje koronavirusa pod nadzorom i uvjeren sam u to kako će ovaj izazov uskoro biti iza nas", kazao je Sabolić.

 On je također iskazao spremnost Veleposlanstva RH u BiH da, u sklopu iznimno dobrih i prijateljskih odnosa s BiH, Hrvatska pomogne kako Hercegovačko-neretvanskoj županiji tako i drugim krajevima BiH u borbi oko zaustavljanja širenja koronavirusa i u svim drugim segmentima, priopćila je Vlada HNŽ-a.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

U Mostaru počele Međunarodne igre za djecu i mlade s poteškoćama u razvoju

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu