Kultura     | 17.04.2020. 12:08 |

Večeras 'Alfa Beta' na online repertoaru Narodnog pozorišta Mostar

FENA Saopćenje

MOSTAR, 17. travnja (FENA) - Narodno pozorište Mostar i ovog petka nastavlja praksu online prikazivanja predstava, a ovaj put riječ je o predstavi "Alfa Beta", Edwarda Anthonya Whiteheada, u režiji Saše Oručevića, koja će publici biti dostupna 17. travnja od 20 sati.

Predstava je premijerno odigrana 11. siječnja 2019. godine, a govori o bračnim odnosima, odnosima u porodici, propitujući instituciju braka s pozicije izbora ulaska ili ne u tu zajednicu, kakve reperkusije na naš život on ostavlja i šta sa sobom kroz vrijeme brak nosi.

"Alfa Beta" je zanimljiva, dinamična i univerzalna priča o ljudskoj otuđenosti, otuđenosti od sebe i od drugih. Priča o dubokim intimnih strahovima oslikanim u likovima bračnih partnera koji proživljavaju vlastite krize izbora i odluka koje oblikuju njihove živote.

Propitujući smisao braka, likovi dovode pod znak pitanja i uvriježene vrijednosti koje su uz brak vezane i postavljaju pitanje jesu li naša očekivanja prevarena.

Linkovi kojima će se moći pristupiti gledanju predstave "Alfa Beta" bit će podijeljeni i na Facebook i na Instagram profilu Narodnog pozorišta Mostar, kao i na web stranici www.npm.ba, priopćeno je iz mostarske kazališne kuće.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Održana komemoracija za Ivana Ovčara, prvog ravnatelja HNK Mostar

"Staklena menažerija" na 31. Festivalu glumca

Bogat travanjski program u HNK Mostar

Promo

Dobit m:tel-a u prvom kvartalu veća za 2,5 miliona KM

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije