Bosna i Hercegovina

Radojičić: Iz jedne banjalučke porodice od koronavirusa preminule tri osobe

Tekst: Dušica Stanojević, Foto FENA/Arhiva

BANJA LUKA, 16. aprila (FENA) – U Banjoj Luci je u prosjeku nešto manje od deset oboljelih dnevno od koronavirusa, što je povoljnije u odnosu na raniji period i razlog za blagi optimizam, ali nema opuštanja – rekao je danas gradonačelnik Igor Radojičić i pozvao građane da se nastave pridržavati propisanih mjera.

Podsjetio je na slučaj jedne banjalučke porodice, čija tri člana su preminula od virusa korona.

-Muškaracu (51), koji je sinoć preminuo od koronavirusa u Banjoj Luci, u protekle dvije sedmice su od posljedica tog virusa preminuli i majka i otac. To su tri osobe iz iste porodice koje su preminule od virusa korona – rekao je Radojičić i ukazao da se ti tragični događaji ne dešavaju na nekom drugom kontinentu, daleko od RS ili u nekom filmu, već tu, pored nas.

Zato je, kaže, potrebno da budemo oprezni, jer oboljevaju naši prijatelji i sugrađani.

-Svaki put kada pomislite da idete na neko okupljanje, zaboravite na sve mjere i preporuke, pomislite i na to da neko može da oboli, pa nažalost i da umre - upozorio je Radojičić.

Podsjetio je da je trenutno oko 1.646 osoba u kućnoj izolaciji, što je manje u odnosu na nekoliko prethodnih dana, kada ih je bilo više od 3.000.

-To su ohrabrujući podaci i u Banjoj Luci su se susrele krivulje broja oporavljenih i bolesnih – rekao je gradonačelnik i dodao da se tek nakon dužeg perioda mogu dati ozbiljnije procjene.

Upozorio je da će biti zatvorene sve trgovine u tom gradu, u kojima se ne budu pridržavali propisanih mjera za suzbijanje širenja koronavirusa.

(FENA) L.A.