Stranačke aktivnosti     | 16.04.2020. 10:51 |

Saopćenje za javnost SDS-a

FENA Saopćenje

Stanić: Plate u zdravstvu treba da se povećaju sistemski a ne kockarski

Potrebne su veće plate u zdravstvu, ali sistematske a ne kockarske tipa: „trebaš mi danas, danas ću te uvažiti i dati a sutra kad se ovo završi gledaću te kao i dosad“. Prezaduženo zdravstvo se odlično nosi sa ovim virusom u odnosu na materijalne uslove koje ima – istakao je Miladin Stanić, šef Kluba poslanika SDS u Narodnoj skupštini RS.

Stanić je naglasio da je država siromašna što potvrđuju poruke koje dolaze sa strane, vlast nesposobna i neodgovorna, a ekonomske mjere slabe i neprimjerene situaciji u kojoj se nalazimo.

„Pouzdano znam da na sjednicama Vlade RS vlada panika. Premijer na sjednicama Vlade RS priča po 45 minuta po jednoj tački. Čovjek je pogubljen, ne snalazi se u ovoj situaciji i ne zna šta su njegova zaduženja. Sve što institucije predlože tom kriznom štabu i premijeru se redukuje a sve što predlože kompetentni ljudi u ministarstvima dobiju odgovor da nema para“ – kazao je Stanić.

Šef Kluba poslanika SDS je kazao da para nema zato što su pokradene.

„Para bi bilo da Poreska uprava trenutno ne potražuje milijardu i pet stotina miliona KM neplaćenih poreskih obaveza od privrednih subjekata. Gotovo polovina budžeta Republike Srpske je u džepovima drugih. Samo u tri propale banke ova vlast je izgubila 600 miliona KM državnog novca. Fond zdravstvenog osiguranja RS poslovni prostor vrijednosti 400 hiljada KM, kupuje za 1,8 miliona KM“ – istakao je Stanić.

On kaže da vanredno stanje služi vlasti da pozavršava mjere i nereglarne radnje koje ne bi mogli sporovesti u normalnim okolnostima a to su zaduženja i netransparentne nabavke.

„Sad završavaju jednu radnju koju nisu mogli u normalnim uslovima a to je preseljenje državnog terminala na Rači na privatni terminal kod Perića. Dakle neko svojata ovu državu kao da je njegova privatna stvar“ – istakao je Stanić.

Šef Kluba poslanika SDS kaže da moraju nastupiti sistemske promjene u javnom sektoru.

„Trenutna vlast će do te mjere oslabiti Republiku Srpsku i jedino su oni veća poštast od one koja nas je trenutno zadesila sa ovom pandemijom virusa korona“ – zaključio je Stanić.

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) L. A.

SDS

Vezane vijesti

Miličević: SDS će sigurno izaći na izbore

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje za javnost SDS-a

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu