Bosna i Hercegovina     | 15.04.2020. 19:13 |

Na mostarskim Šehitlucima obilježen Dan Armije RBiH

FENA Saopćenje

MOSTAR, 15. aprila (FENA) - Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Edin Mušić i predsjedavajući Skupštine HNK Šerif Špago te predstavnici boračkih udruženja i Drugog pješadijskog puka Oružanih snaga BiH polaganjem cvijeća i odavanjem počasti na mostarskim Šehitlucima obilježili su Dan Armije RBiH - 15. april.

Mušić je čestitao građanima BiH 28. godišnjicu formiranja Armije RBiH podsjetivši da je nezavisna i suverena država Bosna i Hercegovina rezultat herojske borbe pripadnika Armije Bosne i Hercegovine.

"Nastanak i razvoj Armije Republike Bosne i Hercegovine je izraz odgovornosti, patriotske i političke zrelosti tadašnjeg državnog vodstva. Imamo obavezu da učinimo sve kako bi ovaj dan ostao u sjećanju nacije kao jako bitan datum i kako bi ga obilježavale i sve buduće generacije patriota države Bosne i Hercegovine", istakao je Mušić.

Za razliku od prethodnih godina, kada je ovaj dan, kao jedan od značajnijih datuma u historiji BiH, u Mostaru obilježavan različitim kulturnim manifestacijama, zbog trenutnih okolnosti nije bilo organiziranih događaja zbog aktivne zabrane okupljanja građana, saopćio je Kantonalni odbor SDA HNK.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Zamjenik ministra vanjskih poslova BiH Josip Brkić sudjelovao na prvom Mostar Security Forumu

Razmjena knjiga i razgovor s književnicima 'Pokloni knjigu, daruj joj novi život'

Mostarski vatrogasci proslavljaju svog zaštitnika i Međunarodni dan vatrogasaca

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu