Stranačke aktivnosti     | 14.04.2020. 17:32 |

Saopćenje za javnost SDA

FENA Saopćenje

  Izetbegović: Armija RBiH je bila najvažniji garant opstanka naroda i države

 

Sutra se navršava 28 godina od formiranja Armije Republike Bosne i Hercegovine. Od početka agresije, pa sve do dejtonskog mira, Armija Republike BiH je bila najvažniji garant opstanka naroda i države. 

 

Da nije bilo 220.000 odlučnih boraca u redovima Armije i MUP-a RBiH koji su disciplinovano izvršavali odluke Predsjedništva RBiH, danas zasigurno ne bi bilo Bosne i Hercegovine. 

 

Otpor je pružen daleko nadmoćnijem neprijatelju, a u zadnjoj godini rata, kada je snaga i opremljenost Armije porasla, odbrambeni rat je prerastao u oslobodilački. Desilo se po ko zna koji put u historiji da je manje brojna i slabije opremljena vojska, koja se borila za ispravne ciljeve, nadjačala nadmoćne vojne snage. 

 

Ispravan cilj i časan način ratovanja odredili su duh Armije RBiH, te učinili da nakon svega možemo da se samo ponosimo na nju i njene borce. 

 

Sjetimo se sa posebnim pijetetom i ponosom šehida i poginulih boraca Armije RBiH, najbolje generacije sinova i kćeri koje je Bosna i Hercegovina ikada dala. Njihova spremnost da daju svoje živote braneći zemlju u kojoj su rođeni, trajno nas obavezuje da nastavimo njihovim putem. 

 

Proučimo fatihu, ili na drugi način odajmo počast svima onima koji više nisu s nama. Sjećajmo ih se zauvijek i učimo nove generacije o časnoj i slavnoj borbi Armije RBiH.

 

SDA

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) F. F.

Vezane vijesti

Izetbegović: Izgleda da Konaković slike iz Beograda želi u Sarajevu (VIDEO)

Izetbegović-Erdogan: Turska snažno podržava BiH u svim integracionim procesima

Promo

M:tel: Veliko NBA finale je tu, pratite ga uz m:tel!

Zvjezdani glamur impresivnih modela iz m:tel ponude

Raiffeisen banka investira u novu budućost