Kultura     | 13.04.2020. 15:29 |

Preminuo Mirsad Elezi, glumac Narodnog pozorišta u Mostaru

FENA Saopćenje

MOSTAR, 13. aprila (FENA) - Sinoć je u svojoj pedesetčetvrtoj godini života preminuo glumac Mirsad Elezi, dugogodišnji član ansambla Narodnog pozorišta (NP) u Mostaru.

Mirsad Elezi rođen je u Mostaru 1966. godine, a član je ansambla Narodnog pozorišta od 1994. godine kada je i ostvario svoje prve uloge u predstavama koje je režirala Hadžija Hadžibajramović, saopćeno je iz NP-a Mostar.

Odigrao je preko četrdeset uloga na sceni Narodnog pozorišta u Mostaru, a publika ga pamti po nezaboravnim izvedbama u predstavama "Kidaj od svoje žene" Ray Cooney, u režiji Sulejmana Kupusovića, "Vukodlaci" Vaska Hamovića, u režiji Sulemana Kupusovića, "Ruho" Šemsudina Gegića, u režiji Laure Angiulli, "Derviš i smrt" Meše Selimovića, u režiji Erola Kadića i mnogim drugim.

Takođe, ostvario je brojne zapažene uloge na filmu, a posebno uspješan bio je u predstavama komedijskog žanra, pri čemu je samo na međunarodnom festivalu komedije dobio pet nagrada.

 Dženaza Mirsadu Eleziju bit će obavljena sutra, 14. aprila, u 14 sati na gradskom groblju Sutina, saopćeno je iz Narodnog pozorišta Mostar.

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Umrla Vera Svoboda

Preminuo britanski finansijer Jacob Rothschild

Julija Navaljnaja sastala se s Blinkenom, tvrdi da Putin 'neće proći nekažnjeno'

Promo

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel  

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka