Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

Šarović: Ozbiljno razmotriti inicijativu za izmjenu izbornog zakonodavstva

Srpska demokratska stranka smatra da je važno, što hitnije, ozbiljno razmotriti inicijativu Centralne izborne komisije za odgađanje izbora, odnosno izmjene izbornog zakonodavstva – istakao je danas predsjednik Srpske demokratske stranke Mirko Šarović.

Šarović je kazao da se pribiližavamo kritičnom trenutku kada treba, već početkom maja, raspisati lokalne izbore i to u uslovima kada imamo vanrednu situaciju a u isto vrijeme i neusvojen budžet institucija BiH za tekuću godinu.

„Bez budžeta i bez postojanja opštih sloboda, kao što je sloboda kretanja i okupljanja ljudi, nije moguće stvoriti zakonske uslove za odražavanje lokalnih izbora, posebno ukoliko bi ovakvo stanje potrajalo“ - naglasio je Šarović i dodao:

„Srpska demokratska stranka smatra da naredne dvije, tri sedmice treba iskoristiti da sve parlamentrane stranke u BiH, ozbiljno razmotre inicijative i kreiraju odgovarajuća rješenja, unaprijed ne prejudicirajući kako bi ona izgledala“.

Šarović je kazao da je u ovom trenutku najvažnije da na vrijeme krenemo u susret mogućim problemima.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.