Stranačke aktivnosti     | 10.04.2020. 10:17 |

Saopćenje za javnost PDP

FENA Saopćenje

Gradski odbor PDP-a Banjaluka uputio je Skupštini grada Banjaluka Odluku o usvajanju mjera za podršku privredi zbog posljedica epidemije korona-virusa, koju je dostavio odbornik PDP-a Jovo Savanović.

Prema ovom prijedlogu, Grad Banjaluka će preduzeti mjere koje su u njegovoj nadležnosti radi sanacije dijela pretrpljene štete i stvaranja stimulativnog ambijenta za unaprijeđenje privrednog ambijenta na teritoriji Grada i umanjenja štetnih posljedica po privredu, a koje su izazvane epidemijom korona-virusa i zabranom i ograničenjem rada poslovnim subjektima na teritoriji Grada Banja Luka.

Mjere iz odluke koju Savanović predlaže odnose se na:

- Za period trajanja zabrane rada svim poslovnim subjektima na koje se ta zabrana odnosi, bez obzira na njihov pravni oblik i bez obzira na vlasničku strukturu, proporcionalno se smanjuje plaćanje svih mjesečnih i godišnjih komunalnih naknada i taksi, osim u slučaju da ispunjavaju kriterijume za veća oslobođenja plaćanja pojedinih naknada i taksi kako je predviđeno ovom Odlukom.


- Svi poslovni subjekti na teritoriji Grada Banja Luka sa godišnjim prihodom manjim od milion KM biće oslobođeni plaćanja komunalne takse za isticanje firme za 2020. godinu.


- Svi poslovni subjekti koji se bave ugostiteljskom djelatnošću na teritoriji Grada Banja Luka sa godišnjim prihodom manjim od 500.000,00 KM biće oslobođeni plaćanja komunalne takse za priređivanje muzičkih programa u ugostiteljskim objektima u 2020. godini.


- Svi poslovni subjekti na teritoriji Grada Banja Luka sa godišnjim prihodom manjim od 500.000,00 KM biće oslobođeni plaćanja komunalne takse za korišćenje reklamnih panoa i drugih reklamnim materijala u 2020. godini.


- Svi poslovni subjekti na teritoriji Grada Banja Luka sa godišnjim prihodom manjim od 500.000,00 KM biće oslobođeni plaćanja svih administrativnih taksi koje se odnose na izdavanje lokacijskih uslova, kao i rješenja iz oblasti preduzetništva.


- Svim poslovnim subjektima na teritoriji Grada Banja Luka kojima je zabranjen rad za vrijeme trajanja epidemije korona-virusa, a koji za vrijeme epidemije ne otpuste radnike, biće isplaćena subvencija u iznosu od 500,00 KM po radniku mjesečno, a za cijelo vrijeme trajanja epidemije, počev od 01.04.2020. godine.


Savanović je prijedlog odluke dostavio pismenim putem, budući da je Klub odbornika opozicije u Skupštini grada Banjaluka, prvi putu ovom mandatu, donio odluku da ne prisustvuje današnjoj sjednici, iz razloga što odbornicima nije omogućeno da govore, a prijedlog opozicije da se dozvoli desetominutno obraćanje jednog predstavnika kluba je odbijen.

 

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) J. Č.

PDP

Vezane vijesti

Partija demokratskog progresa i Partija ujedinjenih penzionera potpisale sporazum o saradnji

Saopćenje za javnost PDP-a

Saopćenje za javnost PDP-a

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel