Bosna i Hercegovina     | 07.04.2020. 18:43 |

Ajdinović i Jusko o uspostavljanju jače saradnje između institucija

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. aprila (FENA) - Direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove Anis Ajdinović razgovarao je danas s ministrom unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Ismirom Juskom o unapređenju i uspostavljanju jače saradnje između tih institucija.

Imajući u vidu da federalni sanitarni inspektori na graničnim prijelazima izdaju rješenja o stavljanju osoba koje ulaze u Bosnu i Hercegovinu pod zdravstveni nadzor/izolaciju, a kantonalni policijski organi kontroliraju poštovanje mjera iz rješenja, razgovaralo se o modalitetima uspostavljanja sveobuhvatne koordinacije aktivnosti te dvije institucije s ciljem brzog i efikasnog postupanja na suzbijanju pandemije koronavirusa.

Direktor Ajdinović je upoznao ministra Jusku s do sada poduzetim mjerama i aktivnostima Federalne uprave za inspekcijske poslove, čiji su inspektori zaključno s 6. aprilom izdali 23.164 rješenja o izolaciji, koja su proslijeđena nadležnim kantonalnim ministarstvima unutrašnjih poslova i upravama policije na daljnje postupanje i kontrolu izvršenja rješenja.

Od ukupnog broja, Ministarstvu unutrašnjih poslova, odnosno Upravi policije Kantona Sarajevo su na provjeru upućeni podaci za 1.933 osobe koje žive na području Kantona Sarajevo.

Direktor Ajdinović je također prezentirao ministru i online platformu za praćenje stanja izdatih rješenja u Federaciji BiH u koju se unose sva rješenja o izolaciji izdata od federalnih i kantonalnih inspekcijskih organa, saopćeno je iz Federalne uprave za inspekcijske poslove.

Ministar Jusko i direktor Ajdinović su iskazali spremnost za neposrednu saradnju i angažman u koordinaciji svih aktivnosti vezanih za osiguranje poštivanja zdravstvenih mjera kako bi se na sve raspoložive načine uticalo na suzbijanje širenja pandemije koronavirusa.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Grad Goražde te opštine Čajniče i Pljevlja potpisali izjavu o saradnji na projektima 

Lavrov: Rusija i Kina razgovarat će o dubljoj sigurnosnoj saradnji u Euroaziji

Potpisan Memorandum o razumijevanju između INOBiH i Norveške narodne pomoći

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel