Bosna i Hercegovina     | 06.04.2020. 15:48 |

Crveni križ FBiH u odgovoru na pandemiju koronavirusa pomogao 2.812 korisnika

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. aprila (FENA) - Od početka pojave koronavirusa volonteri i osoblje Crvenog križa Federacije BiH su širom Federacije BiH, kroz kućne posjete, ukupno pomogli 2.812 korisnika i pružili 4.108 usluga (odlazak u prodavnicu, odlazak u apoteku te dostava lijekova, plaćanje računa, distribucija paketa hrane i higijene...).

Crveni križ FBiH do sada je angažirao 77 profesionalaca i 575 volontera. Pored toga nastavio je pružati podršku i pomoć sugrađanima kroz javne kuhinje, pakete humanitarne pomoći i zaštitna sredstva, saopćeno je iz Crvenog križa FBiH.

Također, Crveni križ Federacije BiH je kroz svoju strukturnu pružio i direktnu pomoć u vidu zaštitnih sredstava javnim zdravstvenim i socijalnim ustanovama.

Crveni križ kao organizacija od značaja za Federaciju BiH je uradila mnogo, ali naši trenutni kapaciteti zahtjevaju i podršku ostalih.  

- Crveni križ Federacije BiH pokrenuo je kampanju 'Budimo čuvari humanosti'. Sredstva se prikupljaju za socijalne i zdravstvene potrebe naših građana uzrokovane pojavom koronavirusa. Kao i svaki put, volonteri Crvenog križa svoj posao obavljaju tiho, učinkovito i dostojanstveno. Posebna pažnja posvećena je starijim od 65 godina, koji žive bez bližih srodnika. Crveni križ je već punih 108 godina u službi humanosti za svoje građane. Pozovite broj 17023 i budimo čuvari humanosti zajedno - saopćeno je ikz Crvenog križa FBiH.

Sredstva je moguće donirati i putem uplate na žiroračun koji je moguće naći na web stranici Crvenog križa Federacije BiH (www.ckfbih.ba).

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Zelenski pozvao da se Ukrajini pošalju dodatni sistemi protivzračne odbrane

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu