Bosna i Hercegovina     | 04.04.2020. 15:08 |

Županija zapadnohercegovačka nabavila stotinu kreveta za opremanje izolatorija

FENA Saopćenje

ŠIROKI BRIJEG, 4. travnja (FENA) - Vlada i Stožer civilne zaštite ŽZH Županije zapadnohercegovačke nabavili su stotinu bolničkih kreveta i odgovarajućih madraca za opremanje izolatorija u Širokom Brijegu i Ljubuškom.

- Vrijednost investicije je 45.000 konvertibilnih maraka. Polovina kreveta tijekom dana bit će dopremljena u Ljubuški gdje će biti uskladištena i spremna za opremanje izolatorija ako to bude potrebno - kazao je dopredsjednik Vlade ŽZH i ministar financija Toni Kraljević

Pored pripremanja izolarotorija, Vlada ŽZH radi i na ostalim vidovima pomoći stanovništvu u vrijeme pandemije koronavirusa.

Tako je na posljednjoj svojoj sjednici Vlada ŽZH za potrebe Crvenog križa ŽZH izdvojila dodatnih 45.000 maraka, što će omogućiti nesmetan rad te humanitarne organizacije, a od tih sredstava osigurat će se i paketi pomoći za najugroženije stanovnike te županije.

Kada je u pitanju gospodarska situacija, županijska vlada formirala je radnu skupinu koja će u narednim danima predložiti set mjera kako bi se sačuvao što veći broj radnih mjesta.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Leko: ŽZH obiteljima s troje i više djece do sada isplatila 12.836.000 KM

Zbog pozitivnog prirodnog priraštaja ŽZH rebalansom uvećava stavku za porodiljne naknade

ŽZH isplatila 536.667 KM poticaja za animalnu proizvodnju 

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel