Bosna i Hercegovina

ArcelorMittal nastavit će isporučivati toplotnu energiju nakon 15. aprila

Saopćenje

SARAJEVO, 1. aprila (FENA) - Kompanija ArcelorMittal Zenica saopćila je danas da besplatno nastavlja s isporukom toplotne energije za grad Zenicu nakon 15. aprila sve dok to bude potrebno.

U saopćenju za javnost iz ove kompanije navode da, u ovom teškom periodu koji je sve zadesio pojavom pandemije COVID-19, u potpunosti razumiju i dijele zabrinutost svih građana i spremni su pomoći, olakšati situaciju koliko mogu.

- Osim niza pojačanih zaštitnih mjera koje se svakodnevno implementiraju u našoj Kompaniji i na taj način činimo sve što je u našoj moći da preventivno djelujemo i zaštitimo naše radnike i njihove porodice, ostajemo posvećeni pružanju usluga grijanja sve dok se ne poboljša vrijeme vani – navode iz ArcelorMittala.

Također, dodaju kako razumiju da se najveći dio virusa širi zbog kapljica koje se šire od osobe dok govori ili kiše, „a ako je temperatura viša onda se te kapljice brže isušuju“.

- Imajući to u vidu, kao i činjenicu da smo odgovorni građani Zenice, besplatno nastavljamo s isporukom toplotne energije za Grad nakon 15. aprila sve dok to bude potrebno. ArcelorMittal Zenica je odgovoran člana lokalne zajednice koji će ostati uz građane Zenice i u ovom period - poručili su iz ove kompanije.

(FENA) F.F.