Bosna i Hercegovina

Podrška IK Sarajevo Publishing učiteljima i nastavnicima u vanrednim okolnostima

Saopćenje

SARAJEVO, 1.aprila (FENA) -Izdavačka kuća „Sarajevo Publishing“ je uporedo s početkom realizacije online nastave stavila na raspolaganje školama i prosvjetnim radnicima sve elektronske materijale, kako bi im olakšali postojeće stanje i online izvođenje nastave, saopćeno je iz ove izdavačke kuće.

U saopćenju se ističe da su nastavnicima za novi model rada bili naročito važni materijali u elektronskoj formi, koje bi prilagođavali i dijelili s kolegama i učenicima.

„Sarajevo Publishing“ je tako učinio dostupnim udžbenike u elektronskoj formi, audio fajlove, prezentacije, nastavne filmove i dodatni pomoćni materijal. Svi sadržaji su dostupni na obrazovnom portalu i učitelji nastavnici im, bez ograničenja, mogu pristupiti nakon registracije na www.obrazovniportal.ba.

 Iz ove izdavačke kuće pozivaju učitelje i nastavnike da se pridruže i u kreiranju novih materijala, koji će biti dostupni svim prosvjetnim radnicima, te da  pošalju informacije o tome na koji način rade u vanrednim uvjetima, ali i šta bi im bio koristan materijal, na čijoj bi se pripremi radilo, saopšteno je iz IK “Sarajevo Publishing”.

(FENA) M.B.