Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 01.04.2020. 15:08 |

Džaferović: Rabita će podržati Bosnu i Hercegovinu sa 300.000 dolara

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 1. april (FENA) - Svjetska muslimanska liga (Rabita), međunarodna nevladina organizacija koja se bavi pitanjima islama i muslimana u svijetu, podržaće Bosnu i Hercegovinu sa 300.000 dolara vlastitih sredstava u borbi protiv pandemije korona virusa.

O tome je generalni sekretar Svjetske muslimanske lige Mohammed Abdul Karim Al-Isaa pismom obavijestio predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića.

Al-Isaa je nedavno boravio u BiH, gdje se uz ostalo, sastao i sa Džaferovićem, te odao počast žrtvama genocida u Srebrenici.

-Iako je riječ o organizaciji koja se prevashodno bavi promoviranjem islamskih vrijednosti i saradnje, te u svom programu nije fokusirana na ovakvu vrstu podrške, generalni sekretar Al-Isaa našao je mogućnost da i na ovakav način podrži našu zemlju. To ćemo, svakako, znati cijeniti. Zatražio sam da novac bude uplaćen na račun institucija BiH na kojem će se nalaziti i druga sredstva za podršku u borbi protiv pandemije, kazao je Džaferović za Fenu.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Zelenski pozvao da se Ukrajini pošalju dodatni sistemi protivzračne odbrane

Iz Ammana ispraćen konvoj humanitarne pomoći Islamske zajednice u BiH upućen u Gazu

Johnson: Zastupnički dom razmatrat će američku pomoć Izraelu i Ukrajini kao odvojeni zakon

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel