Svijet     | 29.03.2020. 21:44 |

Fauci: Pandemija koronavirusa mogla bi ubiti 200 tisuća Amerikanaca

FENA Agencije

WASHINGTON, 29. ožujka (FENA) - Pandemija koronavirusa mogla bi ubiti do 200.000 Amerikanaca, a više milijuna njih mogu biti zaraženi, upozorio je vodeći stručnjak američke vlade.

Dr. Anthony Fauci, iz operativne skupine za koronavirus u administraciji predsjednika Donalda Trumpa, u nedjelju je iznio ova predviđanja.

-Prema onome što sada vidimo, rekao bih da bi moglo biti između 100.000 i 200.000 smrtnih slučajeva, rekao je on za CNN, dodajući kako ove procjene, ipak, treba uzeti s rezervom.

Dr. Fauci je kazao da su SAD, koje danas imaju najviše zabilježenih slučajeva virusa u svijetu, "žarište" globalne epidemije.

-Imamo ozbiljan problem u New Yorku, imamo ozbiljan problem u New Orleansu i imat ćemo ozbiljne probleme u drugim područjima, kazao je.

Po njegovim riječima, povećan broj testiranja na terenu mogao bi rezultirati povlačenjem određenih ograničenja koja su nametnuta u sklopu mjera protiv širenja zaraze koronavirusom.

U SAD ima najmanje 125.433 potvrđenih slučajeva zaraze, a smrtno je stradalo 2.201 ljudi. Sjedinjene Države pretekle su i Kinu i Italiju prošlog tjedna po broju prijavljenih slučajeva.

Ipak, broj smrtnih slučajeva ostaje niži nego u drugim globalnim žarištima, poput Italije, Španjolske i Kine.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel