Regija     | 28.03.2020. 08:59 |

U Crnoj Gori još 13 zaraženih; zatvorenici donirali novac za borbu protiv virusa

FENA Agencije

PODGORICA, 28. ožujka (FENA) - U Crnoj Gori je u petak potvrđeno 13 novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćeno je iz crnogorskog Instituta za javno zdravlje dok na račun za pomoć u borbi protiv koronavirusa pristižu donacije, među kojima i one zatvorenika najpoznatijeg crnogorskog zatvora.

Otkad je potvrđen prvi slučaj zaraze novim koronavirusom u Crnoj Gori prije deset dana, zaražene su ukupno 82 osobe, a najviše ih je u općini Tuzi koja ima manje od 15 tisuća stanovnika.

“U Tuzima je zabilježen 31 slučaj, Podgorici 27, Baru i Andrijevici šest, Herceg Novom i Budvi četiri, Ulcinju tri i u Danilovgradu jedan”, priopćeno je iz Instituta za javno zdravlje Crne Gore uz podatak da je jučer testirano 75 osoba.

Među potvrđenim slučajevima je i liječnik iz Opće bolnice Bar, a nekoliko njegovih kolega je u karanteni. U izolaciji su od ranije zdravstveni radnici zaposleni u Domu zdravlja u Andrijevici i Herceg Novom, a od danas i dio medicinskog osoblja u Baru.

„Skupini liječnika i zdravstvenih radnika Opće bolnice u Baru određena je mjera kućne izolacije jer su bili u kontaktu sa osobama inficiranim koronavirusom. Građani ne trebaju brinuti, Urgentni centar i bolnica Bar nastavljaju raditi punim kapacitetom", stoji u priopćenju.

Iz crnogorske vlade priopćeno je da je na račun koji je Nacionalni koordinacijski tim za zarazne bolesti otvorio za donacije do sada uplaćeno 4.275.477,44 eura i 42 tisuće dolara, prenosi Hina.

Zanimljivo je da su novac, pored stranih investitora, privatnih i državnih kompanija, uspješnih sportaša donirali i zatvorenici koji kaznu služe u najpoznatijem crnogorskom zatvoru Spuž.

Naime 252 osuđenika iz spuškog zatvora zatražilo je od uprave da sa njihovih računa uplati ukupno oko tri tisuće eura kako bi dali svoj „skromni doprinos u borbi protiv covida-19“.

„Možda bude dovoljno za određeni broj testova, ili nešto što je nužno za oboljele”, priopćili su zatvorenici portalu Vijesti.

 

(FENA) N. M.

Vezane vijesti

Majke Srebrenice zahvalile crnogorskom premijeru na potpori rezolucije UN-a

Duško Knežević izručen Crnoj Gori

Crna Gora: Državno tužiteljstvo formiralo predmet nakon intervjua bivšeg predsjednika Đukanovića

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel