Bosna i Hercegovina     | 26.03.2020. 14:46 |

Isak: Uskoro u Zenici i Tešnju testiranja na koronovirus

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 26. marta (FENA) - Kantonalni štab civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, predvođen komandantom Arnelom Isakom, ministrom za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline, donio je na sjednici dvije naredbe u vezi s koronavirusom. 

Prvom naredbom Kantonalnoj bolnici Zenica i Općoj bolnici Tešanj je naređeno da u što kraćem roku preduzmu sve mjere, radnje i aktivnosti i stave u funkcionalnu upotrebu aparate za testiranje na koronavirus (COVID-19).

- Zenica i Tešanj imaju mogućnost da u skorije vrijeme imaju spremne aparate za testiranje na koronavirus. Svjesni da imamo više od 4.000 građana u izolaciji pokrenuli smo ovu aktivnost kako bismo i u našim bolnicama imali mogućnost raditi efikasne testove kao što to sada rade u Sarajevu, Banja Luci i Mostaru - kazao je ministar Isak, poručivši građanima da za dobro svih ostanu u kućama i stanovima.

Drugom naredbom se Studentski centar u Zenici, koji je organizaciona jedinica Univerziteta u Zenici, mobilizira u cilju omogućavanja što efikasnije prevencije i borbe sa pandemijom koronavirusa (COVID-19).

Tom naredbom je Studentski centar stavljen na raspolaganje Kantonalnom štabu civilne zaštite i u narednom periodu će, između ostalog, služiti za smještaj osoblja Kantonalne bolnice Zenica koji zbog angažmana na liječenju oboljelih od koronavirusa trebaju biti na raspolaganju 24 sata dnevno, kao i drugim osobama koje su uključene u aktivnosti prevencije i borbe protiv pandemije koronavirusa, saopćeno je iz Press-službe ZDK. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

Skočibušić o novom soju korone: Pratimo stanje, na snazi preventivne mjere

Zbog porasta slučajeva koronavirusa, SKB Mostar uveo restrikciju za posjete pojedinim odjelima

Promo

Vizija i plan urbanog razvoja Kantona Sarajevo: Transformacija grada za kvalitetniji i bolji život građana

Kampanja 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu'

M:tel: Telefoni na rate već od 5,29 KM!