Bosna i Hercegovina

Na Poslovnom forumu menadžera u septembru o liderstvu u doba krize

Saopćenje

SARAJEVO, 25. marta (FENA) - Organizacioni tim Poslovnog foruma menadžera 2020. donio je odluku da se „Poslovni forum menadžera Bijeljina 2020“ održi u periodu od 8. do 10. septembra ove godine u Etno selu Stanišići.

Centar za edukaciju Pro Educa i Grad Bijeljina, kao organizatori, pomjerili su termin održavanja Foruma zbog situacije u vezi s koronavirusom, imajući u vidu sigurnost svih potencijalnih učesnika.

Forum će se održati pod nazivom „Liderstvo u doba krize - ReThink & ReStart“, a svi planirani predavači će svoja izlaganja i prezentacije prilagoditi aktuelnoj situaciji i krizi koju je izazvala pandemija virusa korona.

Motivacija i angažovanost zaposlenih nakon krize izazvane pandemijom, koja će uticati na rad svih organizacija u javnom i privatnom sektoru, bit će još veći izazov za sve one koji rukovode kompanijama. Kriza je pokazala da lideri moraju još mnogo da uče, a očigledno je da će kriza postati permanentno stanje u narednih nekoliko mjeseci ili godina.

- Stoga ćemo uraditi i nova istraživanja koja će se odnositi na izazove koje je kriza stvorila organizacijama i liderima, a koja ćemo predstaviti na forumu. Apelujemo i na druge organizatore foruma i konferencija da prilagode svoje programe i teme, jer će biti veoma važno da svi zajedno radimo na prevazilaženju posljedica koje će stvoriti kriza.

Organizatori Poslovnog foruma menadžera 2020. Bijeljina u saopćenju za javnost dodaju da su još ranije odlučili da pomjere planirani martovski datum održavanja Foruma.

(FENA) M.B.