Ekonomija

Čelik: Uposlenici preduzeća 'Rad' i u ovoj situaciji izvršavaju obaveze

Saopćenje, Foto FENA/Služba za protokol i press Kantona Sarajevo

SARAJEVO, 25. marta (FENA) - Uposlenici kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Rad"u Sarajevu, bez obzira na vanredne okolnosti, ulažu velike napore u izvršavanju svojih obaveza.

To je izjavio predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Mirza Čelik koji se danas sastao s direktoricom ovog preduzeća Verom Arnautović. Povod za sastanak su bili izazovi s kojima se u vanrednim okolnostima, zbog proglašenja pandemije i širenja  koronavirusa, susreću uposlenici preduzeća “Rad”, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

- Uposlenici i uprava ovog preduzeća zaista ulažu velike napore kako bi odgovorili svim obavezama koje im je naložio Krizni štab Ministarstva zdravstva KS. Svakodnevno se vrši dezinfekcija ulica, deratizacija, pražnjenje kontejnera, odvoz kabastog smeća - kazao je Čelik, na čiju je inicijativu i organizovan ovaj sastanak.

Direktorica Arnautović je ukazala na nedostatak opreme, zaštitnih maski i rukavica te poručila kako se u ovoj kriznoj situaciji svi trebamo staviti na raspolaganje građanima Kantona Sarajevo.

- Naši sugrađani trebaju znati da će im preduzeće "Rad" nastaviti nesmetano pružati sve usluge - naglasila je direktorica.

 Predsjedavajući Čelik je najavio da će problem nedostatka opreme biti riješen što prije, a da će u narednih mjesec dana, kroz rebalans budžeta, biti doznačena određena sredstva preduzeću "Rad" kako bi moglo nastaviti organizirano raditi kao i dosad.

(FENA) D.V.