Servisne informacije

Duga kolona teretnih vozila na GP Bosanski Šamac na izlazu iz BiH

Saopćenje

SARAJEVO, 25. marta (FENA) - U zasjenjenim stranama viših planinskih prijevoja zapadne i jugozapadne Bosne i dalje se upozorava na snijeg ili led na kolovozu.

Pojačan je promet teretnih vozila u oba smjera na graničnom prijelazu Bosanska Gradiška, a na izlazu iz BiH kolona teretnih vozila duga je na GP Bosanski Šamac.

Ulazak u BiH nije dozvoljen stranim državljanima izuzev osoba koje su zdravstveni radnici, osobama kojima je potrebno liječenje, prekograničnih radnika, službi i timova civilne zaštite, pripadnika snaga NATO-a i drugih zemalja partnerstva za mir, kao i NATO štaba u BiH, osoba s boravkom u BiH, osoba koje su u tranzitu kroz BiH bez zadržavanja i osoba koje imaju izdatu dozvolu od Vijeća ministara.

Srbija je zatvorila granične prijelaze prema BiH za sve prelaske, izuzev za robni promet koji se odvija preko prijelaza: Karakaj, Vardište i Rača.

Ulazak u Hrvatsku i Crnu Goru dozvoljen je samo njihovim državljanima, strancima koji imaju prijavljen boravak i vozačima teretnih vozila.

Na snazi je zabrana kretanja osobama mlađim od 18 i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, a potpuna zabrana kretanja na snazi je d 18 do 05. Na području RS-a zabranjeno je kretanje starijim od 65 godina, dok je u vremenu od 20 do 05 na snazi potpuna zabrana kretanja.

Apeluje se  vozače da unutar BiH putuju samo u nužnim situacijama i da se pridržavaju mjera zaštite od koronavirusa.

Danas nema obustave saobraćaja na putnom pravcu Crna Rijeka-Mrkonjić Grad. Vozila na mjestu radova saobraćaju naizmjenično, jednom trakom, saopćeno je iz IC BIHAMK-a.

(FENA) J.Č.