Regija     | 25.03.2020. 12:06 |

Dačić potvrdio da u srbijanskoj vladi ima djelatnika zaraženih koronavirusom

FENA Agencije

BEOGRAD, 25. ožujka (FENA) - Ministar vanjskih poslova Srbije Ivica Dačić potvrdio je u utorak da je državni tajnik ministarstva za zaštitu okoliša Branislav Blažić zaražen koronavirusom, te da u Vladi i ministarstvima ima i drugih djelatnika koji su zaraženi, ali nije precizirao koliko je to osoba.

 Dačić je, u programu TV Happy, naveo da je Blažić nazočio sastanku resornog odbora u vladi, u dvorani za sjednice, te da je bio u kontaktu s ostalim članovima odbora, navodi agencija FoNet.

 "Imamo i drugih zaposlenika u vladi i ministarstvima koji su zaraženi", rekao je Dačić, ne precizirajući o koliko osoba se radi.

 Pojedini beogradski mediji su u utorak navečer objavili vijest o koronavirusu u srbijanskoj vladi, pozivajući se na "izvore upoznate sa situacijom".

 Blažić je iz Kikinde, grada koji je jedan od žarišta epidemije koronavirusa u Srbiji.

 Prema izvješćima beogradskih medija, svi iz ministarstva zaštite okoliša koji su bili u kontaktu s Blažićem sada su u izolaciji, a resorni ministar Goran Trivan samo je telefonski kontaktirao s glavnim tajnikom svog ministarstva i svima ostalima, s kojima je Blažić bio u kontaktu.

 Branislav Blažić je trenutno hospitaliziran na Infektivnoj klinici u Beogradu, a više podataka očekuje se na redovitoj konferenciji za tisak zdravstvenog kriznog stožera, prenosi Hina.

(FENA) C. K.

Vezane vijesti

Iz europskog Plana rasta za Zapadni Balkan za Srbiju 1,6 milijardi eura, za BiH 969 milijuna eura?

Migranti iz Srbije bježe u BiH

Plenković: Rafalei će idućih 40-ak godina štititi hrvatsko nebo

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu