Stranačke aktivnosti

Saopćenje za javnost SDS-a

Saopćenje

SDS: Vlast koristi situaciju da se obračuna sa političkim neistomišljenicima


U ovim teškim danima epidemije korana virusa, vlast u Republici Srpskoj koristi vanrednu situaciju da se obračunava sa političkim neistomišljenicima, koristeći se silom i lažnim optužbama.


Skandalozno je da je juče član Predsjedništva SDS dr Maja Dragojević-Stojić pozvana u policijsku stanicu na razgovor, nakon čega joj je izrečena kazna za navodno dizanje panike za vrijeme vanredne situacije i to samo zbog izjave koju je dala o situaciji koja trenutno vlada u većini zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj.


Pozivamo Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da bude u službi građana a ne da koristi stanje vanredne situacije da ispituje i provodi teror nad neistomišljenicima. Umjesto da se bavi rješavanjem situacije nastale zbog pandemije, Vlada Republike Srpske se bavi kažnjavanjem onih koji javno govore o činjenicama a koje samo pokazuju stanje u koje nas je ista ta vlast dovela svojim višegodišnjim nedomaćinskim upravljanjem i javašlukom.


Srpska demokratska stranka najoštrije osuđuje ničim opravdano pokazivanje sile nad članicom Predsjedništva SDS i apeluje na nadležne da prestanu da koriste vanrednu situaciju da od Republike Srpske naprave diktaturu jedne grupe ljudi.


Dr Maja Dragojević- Stojić je od prvog dana na “prvoj liniji” aktivne borbe protiv korone virusa i dobrovoljno se prijavila da bude član Tima za borbu protiv korone virusa. Zbog toga, neka ja na čast onom mediju koji je, iz njima znanih razloga, objavio dezinformaciju da je dr Dragojević – Stojić “ uzimala bolovanje za vrijeme epidemije” što ona nije učinila ni sada niti ikada prije, za prethodnih 16 godina svoga humanog rada.


Podsjećamo da naši odbori i funkcioneri kao i načelnici u opštinama gdje imamo vlast, aktivno rade i preduzimaju sve mjere i radnje da se neutrališu sve posledice pandemije virusom korona.

SDS
Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.