Bosna i Hercegovina     | 24.03.2020. 11:26 |

Općina Centar - I Općoj bolnici 'Prim.dr. Abdulah Nakaš' novac za respirator

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 24. marta (FENA) - U skladu sa zaključkom vanredne sjednice Općinskog štaba civilne zaštite, u budžetu Općine Centar osigurano je 60.000 KM za nabavku respiratora, za potrebe Opće bolnice 'Prim.dr. Abdulah Nakaš'.

Protokol o izdvajanju novca za tu namjenu potpisali su općinski načelnik Nedžad Ajnadžić i direktor Opće bolnice Zlatko Kravić.

Prilikom potpisivanja protokola načelnik Ajnadžić je istakao da je Općina Centar u punom kapacitetu posvećena borbi protiv koronavirusa, poduzima sve mjere i aktivnosti na sprečavanju širenja te zarazne bolesti.

- Prošle sedmice donirali smo novac za nabavku respiratora Kliničkom centru Univerziteta Sarajevo, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Pokrenuli smo i proceduru nabavke zaštitne medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova, te medicinskog vozila za Klinički centar Univerziteta Sarajevo. U punom kapacitetu, kao društveno odgovorna lokalna zajednica, smo na raspolaganju. Moramo zajedno učiniti sve, što je u našoj moći, da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice - istakao je Ajnadžić, navode iz Općine Centar.

Načelnik Ajnadžić i direktor Kravić iskoristili su priliku i još jednom uputili apel svim građanima da ostanu kući i da izbjegavaju nepotrebna kretanja, posebno zadržavanja i okupljanja na javnim mjestima. 

(FENA) M. L.

Vezane vijesti

Obilježavanje Dana Općine Centar Sarajevo - Položeno cvijeće na spomen-obilježja

Otvorenje izložbe Ade Sivac večeras u Evropskoj kući kulture i nacionalnih manjina

Počeli radovi na uređenju arheološkog parka Kalin-hadži Alijina džamije

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel