Bosna i Hercegovina     | 23.03.2020. 17:23 |

Muškarcu iz Visokog potvrđena infekcija COVID-19

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 23.marta (FENA) - Sedma osoba iz Zeničko-dobojskog kantona kod koje je testiranjem na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu potvrđena infekcija koronavirusom COVID-19 je 34-godišnji muškarac iz Visokog,  saopćio je Krizni štab za praćenje novog koronavirusa ZDK.

 Visočanin, po zanimanju konobar, prisustvovao je skupu u IK "Igman" Konjic, a od 16. marta, nakon što su potvrđeni prvi slučajevi zaraze kod osoba koje su prisustvovale navedenom skupu, bio je u samoizolaciji.

Pacijent ima lakšu kliničku sliku, a odmah će biti prebačen u izolatorij Kantonalne bolnice Zenica, gdje se već nalazi pet inficiranih osoba, četiri iz Zenice i jedna iz Tešnja, dok je jedna osoba ranije iz izolatorija prebačena na Službu za infektivne bolesti KBZ-a.

 

Nadležne službe obavit će epidemiološki tretman svih potencijalnih kontakata muškarca kod kojeg je potvrđena infekcija te poduzeti potrebne epidemiološke mjere. Ovo je drugi slučaj unutrašnjeg prijenosa infekcije koronavirusom COVID-19 u ZDK, a kod pet osoba se radilo o uvezenoj infekciji (Italija), saopćeno je. 

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Premijer ZDK Nezir Pivić obećao pomoć oštećenim domaćinstvima

Dr. Prtljagović: Raste broj zaraženih koronavirusom, situacija zasad stabilna

ZDK nastavlja saradnju sa SOS Dječjim selima u BIH

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu