Bosna i Hercegovina     | 21.03.2020. 09:53 |

Upozorenje građanima zbog učestalih požara na području Kalesije

FENA Saopćenje

KALESIJA, 21. marta (FENA) - Općina Kalesija moli sve građane te općine da ne pale vatru na otvorenom i time rizikuju izazivanje požara.

Ovo upozorenje je i apel svima da budemo odgovorni prema sebi i svom okruženju. Svako ugrožavanje života i imovine paljenjem vatre i izazivanjem požara je krivično djelo, a također je i materijalna odgovornost, saopćeno je iz Općine Kalesija.

Iz ove Općine navode da su ovih dana, kada se općina, kao i cijela država BiH, nalaze u vanrednoj situaciji zbog pandemije zaraze, učestali požari na području općine Kalesija čime se dodatno opterećuje funkcioniranje općinskih službi.

Profesionalna vatrogasna jedinica će gasiti požare, ali će u skladu sa zakonom protiv svakog za koga se utvrdi odgovornost podnijeti prekršajne i krivične prijave, a što podrazumijeva i materijalnu odgovornost, što znači da će se i fakturisati troškovi intervencije i upotreba materijalno tehničkih sredstava. Molimo vas ne palite vatru koja je rizik za izbijanje požara, u protivnom snosite pravnu i materijalnu odgovornost - poručili su iz Općine Kalesija.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Agencija za bankarstvo Federacije BiH upozorava na pojavu lažnih dokumenata

Iran upozorava Washington na posljedice ako intervenira nakon napada na Izrael

Izvještaj EK - Požari u Evropi 2023. godine bili su među najgorim u ovom stoljeću

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel