Svijet     | 20.03.2020. 14:48 |

Austrija produžila restriktivne mjere do 13. aprila

FENA Internet

BEČ, 20. marta (FENA) - Austrija će produžiti svoje restriktivne mjere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa do 13. aprila kako bi suzbila pandemiju, saopćio je u petak kancelar Sebastian Kurz, a oštrije kontrole kretanja su uvedene nakon što su brojni stanovnici pohrlili iz svojih domova kako bi uživali u toplom proljetnom vremenu.

Austrija, koja je izvijestila o više od 2.200 slučajeva zaraze i šest smrtnih slučaja, uvela je stroga ograničenja kretanja u ponedjeljak, u odgovoru na rastući broj preminulih u susjednoj Italiji i nagli rast broja zaraženih u nekim od svojih regija.

- Držimo se čvrsto. Ne smijemo usporavati. Moramo se pridržavati mjera koje smo poduzeli - obratio se Kurz Austrijancima na konferenciji za novinare.

Pogođena zemlja ponovo je uvela mjere granične kontrole sa šest od osam susjednih zemalja u okviru onoga što je u normalnim okolnostima Schengenska zona slobodnog putovanja, minimizirala je zračni saobraćaj, zatvorila skijaške regije, škole i većinu prodavnica i zatražila je od Austrijanaca da se samoizoliraju, prenosi Reuters.

(FENA) B. D.

Vezane vijesti

Članovi Grupe prijateljstva PSBiH razgovarali sa članovima Grupe prijateljstva Parlamenta Austrije

Troje poginulih u lavini u austrijskim alpama

Nehammer: Zapad mora tražiti načine mirne koegzistencije s Rusijom

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu