Bosna i Hercegovina

KJKP "Rad" - I danas čišćenje i pranje ulica i javnih površina u KS

Tekst: Jasna Avdibegović

SARAJEVO, 19. marta (FENA) - Kantonalno javno komunalno preduzeće "Rad", kao preventivnu mjeru sprečavanja pojave i širenja koronavirusa, provodi aktivnosti na čišćenju i pranju kolovoza i trotoara na području Kantona Sarajevo.

Danas će biti vršeno čišćenje saobraćajnica i javno-prometnih površina, trotoara, na području Hadžića, Vogošće, Hrasnice, Ilijaša, naselja Koševsko Brdo, Otoka, Čengić Vila, Sokolović Kolonija, Vraca, Pejton, Vlakovo, te Olimpijska ulica i Trg Solidarnosti - kazao je Feni glasnovogornik KJKP Rad Mirza Ramić.

Dodao je da će KJKP "Rad" večeras izvršiti i pranje i dezinfekciju kontejnera u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

U srijedu, 18. marta mašinski je vršeno čišćenje na području općina Novo Sarajevo, Novi Grad i Hadžići. Ukupno je očišćeno 82.622 metara i prikupljeno 6.080 kg frakcije.

Pranje i dezinfekcija posuda i prostora oko posuda obavljano je na području općina Centar i Vogošća. Pranje saobraćajnica i javno-prometnih površina vršeno je na području općina Novi Grad, Novo Sarajevo, Ilidža i Hadžići. Fokus je stavljen na glavne saobraćajnice pomenutih općina gdje je ukupno oprano 266.498 m2 površine, kazao je Ramić.

Noćas je vršeno mašinsko čišćenje na području općina Stari Grad, Centar i dijelu Općine Novo Sarajevo. Ukupno je očišćeno 98.388 metara i prikupljeno 8.800 kg frakcije.

Pranje saobraćajnica i javno-prometnih površina vršeno je na području općina Stari Gradi i Centar. Oprane su glavne saobraćajnice u centralnom dijelu općina Centar i Stari Grad, a nakon toga javno-prometne površine (trotoari), trgovi, prilazi institucijama, ambasadama, tržnim centrima, pijacama. Ukupno je oprano 218.072 m2 površine.

(FENA) H.D.