Bosna i Hercegovina     | 16.03.2020. 11:38 |

Tematska sjednica Vlade FBiH o mjerama zaštite stanovništva od koronavirusa

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 16. marta (FENA) - Vlada Federacije BiH će na današnjoj tematskoj sjednici, koja je počela u Sarajevu, razmatrati informaciju o stanju u Federaciji BiH i prijedloge za poduzimanje mjera i aktivnosti s ciljem zaštite stanovništva i ublažavanja posljedica uticaja globalne pandemije koronavisursa (COVID -19) na ekonomiju u FBiH.

Sjednicu je sazvao premijer Federacije BiH Fadil Novalić, a na nju su, uz članove Federalne vlade, pozvani premijeri svih deset kantona u Federaciji BiH, te čelnici Udruženja poslodavaca FBiH, Saveza samostalnih sindikata BiH, Privredne komore FBiH, Porezne uprave FBiH, Federalne uprave policije, Federalne uprave civilne zaštite, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Federalnog zavoda za programiranje razvoja, Federalne direkcije robnih rezervi, Crvenog krsta/križa FBiH i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Inače, Vlada Federacije BiH od pojave novog koronavirusa kontinuirano, na osnovu informacija Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, poduzima mjere koje prvenstveno imaju za cilj zaštitu zdravlja stanovništva, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Vlada SBK usvojila veći broj odluka i uredbi

Usvajanjem Zakona stvoreni preduslovi za osnivanje Ureda za borbu protiv korupcije u BPK Goražde

Prekinuta sjednica Doma naroda, povučen Nacrt zakona o djelatnosti psihologa

Promo

ASA Banka predstavlja stambeni kredit uz fleksibilnu otplatu: Ratu skroji kako ti stoji!

M:tel: Svjetski dan telekomunikacija i informacijsko društva - Digitalne inovacije za održivi razvoj

MTEL: Panel-diskusija u okviru kampanje 'Ne zatvarajmo oči! Zaštitimo djecu na internetu' u Tuzli