Bosna i Hercegovina     | 14.03.2020. 15:05 |

Proširena sjednica Vlade FBiH o situaciji u vezi s koronavirusom 16. marta

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 14. marta (FENA) - Proširena sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine bit će održana u ponedjeljak, 16. marta, u Sarajevu. Sjednicu je u petak sazvao federalni premijer Fadil Novalić s ciljem sagledavanja kompletne situacije na području Federacije BiH u vezi s uticajem globalne pandemije na zdravlje ljudi i ekonomiju izazvane koronavirusom (COVID-19).

Pored članova Vlade FBiH na sjednicu su pozvani čelnici Udruženja poslodavaca FBiH, Saveza samostalnih sindikata BiH, Privredne komore FBiH, Porezne uprave FBiH, Federalne uprave policije, Federalne uprave civilne zaštite, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Federalnog zavoda za programiranje razvoja, Federalne direkcije robnih rezervi, Crvenog krsta/križa FBiH i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Vlada Federacije BiH od pojave novog koronavirusa (COVID-19) kontinuirano, na osnovu informacija Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, poduzima mjere koje prvenstveno imaju za cilj zaštitu zdravlja stanovništva, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(FENA) J. Č.

Vezane vijesti

Nikšić, Kraljević i Mijatović razgovarali sa delegacijom Saveza samostalnih sindikata BiH

Za poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnost u prometu odobren utrošak 22 miliona KM

Vlada FBiH - Utvrđen Prijedlog zakona o rudarstvu FBiH

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel