Ekonomija     | 13.03.2020. 15:30 |

Demokrati i Trumpova administracija blizu dogovora o paketu pomoći ekonomiji

FENA Internet

WASHINGTON, 13. marta (FENA) - Klub poslanika Demokratske stranke u Kongresu i Trumpova administracija blizu su dogovora o paketu pomoći za ekonomiju zbog koronavirusa, izjavila je novinarima u petak predsjedavajuća Predstavničkog doma Nancy Pelosi nakon razgovora s američkim ministrom finansija Stevenom Mnuchinom.

- Blizu smo. Razmjenili smo papire. Opet ćemo razgovarati danas  - rekla je Pelosi dok su se pregovori nastavili oko paketa za pomoć ekonomiji kako bi se pomoglo ublažavanju ekonomskih šokova od koronavirusa jer je rastuća epidemija potresla Amerikance i nastavila uznemiravati finansijska tržišta.

Pelosi i Mnuchin, koji vode pregovore uime republikanske administracije predsjednika Donalda Trumpa, pokušavaju postići sporazum o paketu ekonomske pomoći nakon što je Kongres prethodno odobrio 8,3 milijarde dolara za borbu protiv bolesti.

Mnuchin je u intervjuu za CNBC rekao da pregovori idu jako dobro.

Demokrati žele daljnje korake u rješavanju ekonomskih teškoća, uključujući bolovanje, osiguranje u slučaju nezaposlenosti i finansiranje programa za hranu, dok Republikanci oklijevaju oko onog što su nazvali teškim prijedlogom Demokrata, posebno odredbom o plaćenom dopustu za zaposlene, prenosi Reuters.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

Bijela kuća ponovila da je SAD protiv izraelskog kopnenog napada na Rafah

Kina upozorila SAD da ne gaze njene 'crvene linije'

Američki Senat odobrio zakon kojim bi TikTok mogao biti zabranjen u Americi

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel