Sport     | 11.03.2020. 20:04 |

Široki izgubio u Splitu i ostao bez doigravanja ABA 2 lige

FENA Roland Grabovac

SPLIT, 11. ožujka (FENA) – Košarkaši Širokog poraženi su na gostovanju kod Splita 78:76 te se nisu uspjeli plasirati u play-off regionalne ABA 2 lige.

Bila je to utakmica s dva potpuno različita poluvremena, koja je na kraju odlučena ubačajima s crte slobodnih bacanja.

Široki je odigrao očajno prve dvije četvrtine utakmice te je na odmor otišao s 18 poena minusa (48:30).

Međutim, u nastavku domaći košarkaši su stali te je momčad bh. prvaka do kraja trećeg razdoblja igre uspjela smanjiti na svega 4 poena zaostatka (54:50), a početkom posljednje četvrtine Široki se potpuno vratio u utakmicu te poveo.

Nakon toga igralo se koš za koš sve do zadnje minute. 30 sekundi do kraja ključnu tricu za Split ubacio je Toni Perković za vodstvo žutih 75:74.

Uslijedio je niz slobodnih bacanja s obje strane, a u toj završnici domaći košarkaši ostali su smireni te su na kraju došli do pobjede 78:76.

James Earl Washington sa 16 poena i 7 asistencije te Perković s 14 poena i 4 asistencije predvodili su Split do pobjede, dok je u redovima Širokog Filip Kraljević s 22 poena bio najbolji strijelac. Jure Zibac ubacio je 15, a Mateo Drežnjak 14 poena.

Split je pobjedom uhvatio drugo mjesto na ljestvici s omjerom pobjeda i poraza 13-9, dok je od ranije prvo mjesto osigurao Borac iz Čačka (20-2), treći je MZT (13-9), a četvrta Sutjeska (12-10). Te četiri momčadi će u play-off i borbu za promociju u prvu ABA ligu.

Široki je sezonu u regionalnoj ligi završio s jednakim brojem pobjeda i poraza – 11. Širokobriježani imaju za čime žaliti s obzirom da su veći dio sezone igrali jako dobro no pad forme u završnici sezone koštao ih je plasmana u doigravanje. U posljednjih osam kola Široki je upisao samo dvije pobjede.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Poznati parovi košarkaške Lige 6 za prvaka i Lige za opstanak

Košarkaši Mladosti posljednji učesnici Lige 6 za prvaka

Mladost savladala Spars i došla na korak do plasmana u Ligu 6

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo