Bosna i Hercegovina     | 06.03.2020. 10:23 |

U Brodu uhićeno pet graničnih policajaca zbog korupcije

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 6. ožujka (FENA) - Policijski službenici Centralnog istražnog ureda (CIU) Granične policije (GP) BiH, provodeći aktivnosti na sprječavanju, otkrivanju i dokazivanju nezakonitih, koruptivnih radnji, u petak su uhitili pet službenika Postrojbe granične policije (PGP) Brod.

Policijski službenici CIU-a provodili su aktivnosti na Međunarodnom graničnom prijelazu (MGP) Brod zajedno s policijskim službenicima JPK TU Istok, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno kazneno djelo "primanje dara i drugih oblika koristi", priopćeno je iz Granične policije BiH.

U akciju je uhićeno pet policijskih službenika iz PGP-a Brod, a osim pretresa osumnjičenih policajaca, pretresaju se i službene prostorije na MGP Brod koje su koristili osumnjičeni policijski službenici.

Navodi se kako je u tijeku pretresa pronađena određena količina novca za koji postoji osnova sumnje da potječe iz izvršenja kaznenog djela.

"Navedene aktivnosti predstavljaju jasno opredjeljenje Granične policije BiH, na čelu s njenim rukovodstvom, da se suprotstavi svim oblicima koruptivnih ponašanja policijskih službenika GPBiH, stoga pozivamo i ohrabrujemo sve građane i putnike da prijave svaki oblik koruptivnog ponašanja koje uoče ili o tome imaju korisna saznanja", kazao je ravnatelj Granične policije BiH Zoran Galić, stoji u priopćenju.

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Zbog sumnje na korupciju uhićen bivši pomoćnik hrvatske ministrice kulture

Ukrajinski sud odredio pritvor ministru poljoprivrede zbog sumnje na korupciju

Državljanin Turske lišen slobode zbog krijumčarenja 22 stranih državljana

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel