Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166

Notice: Trying to access array offset on value of type bool in /var/www/vhosts/fena.ba/httpdocs/post-parts-new/sql.php on line 166
Fena.ba | Najnovije vijesti iz BiH, regiona i svijeta
Bosna i Hercegovina     | 07.03.2020. 09:15 |

Vodeće novinske agencije Evrope u Sarajevu će raspravljati o digitalnom tržištu

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 7. marta (FENA) - Federalna novinska agencija (FENA) domaćin je proljetne konferencije Evropske alijanse novinskih agencija (EANA) koja će se od 1. do 3. aprila ove godine održati u Sarajevu.

Riječ je o najvećem medijskom skupu organiziranom u Bosni i Hercegovini, jer je najavljen dolazak preko 30 generalnih direktora ili predsjednika uprava novinskih agencija iz cijele Evrope, među kojima su i globalno uticajne agencije, poput francuskog AFP-a ili njemačke agencije DPA.

Ključna tema konferencije je „Novi prihodi od digitalnih tržišta“, što znači da će sudionici skupa biti fokusirani na raspravu o korištenju mogućnosti koje agencijama pružaju digitalne platforme.

- Domaćinstvo ove konferencije za nas je velika čast i priznanje. Iako je ovo izazovan projekat za Fenu, sretni smo što ćemo u Bosni i Hercegovini ugostiti čelne ljude nekih od najuticajnijih medija u Evropi. Vjerujemo kako je ovo odlična prilika za turističku i svaku drugu promociju Sarajeva i Bosne i Hercegovine, ističe direktor FENA-e Elmir Huremović.

(FENA) D. J.

Vezane vijesti

Najave događaja za 09.04.2024. godine (utorak)

Najave događaja za 08.04.2024. godine (ponedjeljak)

Najave događaja za 08.04.2024. godine (ponedjeljak)

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel