Ekonomija     | 04.03.2020. 15:09 |

Ministar Mitrović razgovarao s ambasadoricom Austrije u BiH

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Ministar komunikacija i prometa Bosne i Hercegovine Vojin Mitrović primio je danas ambasadoricu Austrije u Bosni i Hercegovini Ulrike Hartman. Razgovarano je o mogućnostima unapređenja dobrih bilateralnih odnosa, posebno u oblasti međunarodnog prijevoza putnika i robe, saopćeno je.

Razmijenjene su informacije o postojećim bilateralnim sporazumima potpisanim prije više od dvije decenije te o potrebi njihovog revidiranja i dopune. Ministar Mitrović predložio je formiranje nove mješovite komisije i sastanak s ciljem usaglašavanja Sporazuma o međunarodnom cestovnom prijevozu putnika i robe između BiH i Austrije.

Mitrović je informirao ambasadoricu Hartman o dinamici realizacije projekta izgradnje autoceste Beograd - Sarajevo - Beograd, kao i izgradnje autoceste na Koridoru 5-c.

Uz zajedničku ocjenu o značaju izgradnje ovih autocesta i povezivanja zemalja regiona s državama članicama Evropske unije, ambasadorica je navela da postoji interes austrijskih kompanija za učešće u realizaciji ovih projekata.

Zajednički je konstatirano da dvije zemlje odlično sarađuju u oblasti avionskog prometa te naglašeno da je i u toj oblasti moguće postići napredak s ciljem jačanja privrednih i poslovnih veza BiH i Austrije.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Troje poginulih u lavini u austrijskim alpama

Nehammer: Zapad mora tražiti načine mirne koegzistencije s Rusijom

Zbog homofobnih poruka izbačeni iz nogometne reprezentacije Austrije

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu