Bosna i Hercegovina     | 04.03.2020. 14:05 |

Uručena rješenja o dodjeli stipendija studentima u Doboj Jugu i Usori

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 4. marta (FENA) - Ministar za boračka pitanja Zeničko-dobojskog kantona Fahrudin Čolaković uručio je danas rješenja o dodjeli stipendija tog ministarstva studentima iz općina Doboj Jug i Usora, u prisustvu općinskih načelnika Mirnesa Tukića i Zvonimira Anđelića.

Stipendije za akademsku 2019./20. dobila su 52 studenta iz Doboj Juga i 37 studenata iz Usore.

U budžetu Ministarstva za boračka pitanja za 2020. za isplatu stipendija za 2.251 redovnog i samofinansirajućeg studenta u tom kantonu opredijeljena su sredstva od 2.479.000 KM.

Iznos stipendije je 800 KM za prvu godinu studija, a 1.200 KM za ostale godine studija te prvu i drugu godinu drugog studijskog ciklusa.

Čolaković je podsjetio da su stipendije, drugu godinu zaredom, odobrene svim studentima koji su ispunjavali uslove i dostavili ispravne prijave na konkurs, što je opredjeljenje aktuelne Vlade Zeničko-dobojskog kantona kako bi se pomoglo mladima da se školuju i grade budućnost u Bosni i Hercegovini.

Rješenja su ranije uručena studentima u Brezi, Varešu, Tešnju i Maglaju, a u narednim danima to će biti učinjeno i u ostalim gradovima i općinama u ZDK.

U toku je i konkurs za dodjelu stipendija Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, a opredjeljenje tog ministarstva i Vlade je da stipendije također dobiju svi studenti koji budu ispunjavali uslove, saopćeno je iz Pres-službe ZDK.

(FENA) D. V.

Vezane vijesti

OSCE podržao nastavak reforme nastavnih planova i programa za osnovne i opće srednje škole u ZDK

Potpisani ugovori o dodjeli studentskih stipendija u BPK Goražde

Ured za borbu protiv korupcije ZDK - Radionica o izvještavanju o implementaciji planova integriteta

Promo

Generalnoj direktorci kompanije m:tel Jeleni Trivan uručeno priznanje Zlatni grb grada Banjaluka

M:tel: Nastavak akcije 'Niste sami, imate prijatelje'

M:tel ljetna akademija za studente IKT usmjerenja: Prijavi se na praksu u kolovozu