Stranačke aktivnosti     | 02.03.2020. 17:49 |

Priopćenje za javnost HNS-a BiH

FENA Saopćenje

Predsjedništvo HNS-a raspravljalo o političkim i sigurnosnim izazovima

Predsjedništvo Hrvatskog narodnog sabora danas je u Mostaru održalo sjednicu kojom je predsjedao predsjednik HNS-a dr. Dragan Čović.

Predsjedništvo je pored aktualno političke situacije, razgovaralo i o drugim političkim i sigurnosnim izazovima koji su pred Bosnom i Hercegovinom i zemljama u okruženju.

Predsjedništvo HNS-a posebno se osvrnulo i na migrantsku krizu, ilegalne migracije te organizirani kriminal vezan uz ovu temu, na što nadležen institucije nemaju odgovarajuću reakciju i rješenje.

Na sjednici je zatraženo od svih nadležnih institucija da spriječe ulazak ilegalnih migranata na područje BiH te žurno usvajanje zajedničke strategije i zajedničkog nastupa kao kvalitetan odgovor na ovaj problem.

Komentirajući tijek pregovora o izmjeni Izbornog zakona BiH, Predsjedništvo je stalo kod svojih ranijih donesenih odluka. HNS traži poštivanje svih presuda međunarodnih i domaćih sudova, kako bi se omogućilo legitimno političko predstavljanje na svim administrativno-političkim razinama, te kako bi se Hrvatima omogućio izbor legitimnih političkih predstavnika. Također, naglašeno je da se traže rješenja za Predsjedništvo BiH, Domove naroda i Grad Mostar kroz zajednički paket.

Predsjedništvo je pozvalo sve političke predstavike uBiH da prihvate i implementiraju  odluke Ustavnog suda BiH o legitimnom predstavljanju i zastupanju, sukladno slovu Washingtonskog i Daytonskog sporazuma.

Ured za informiranje HNS

Napomena: Fena se ograđuje od objavljenih informacija u ovoj rubrici i odgovornost za njihov sadržaj snose isključivo njihovi autori, odnosno pošiljatelji.

(FENA) M. K.

Vezane vijesti

Toplo vrijeme izmamilo zmije: Mostarski vatrogasci sve češće ih izvlače iz automobila

Kreću radovi na križanju ulica kod bivšeg hotela 'Ero'

Mostarski gradonačelnik primio izaslanstvo Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel