Bosna i Hercegovina     | 28.02.2020. 12:06 |

Turković se sastala s izvršnim direktorom Fonda za zapadni Balkan Murrom

FENA Saopćenje

SARAJEVO, 28. februara (FENA) - Ministrica Turković sastala se jučer, 27. februara, s izvršnim direktorom Fonda za zapadni Balkan Gjergjom Murrom na marginama sastanka ministara vanjskih poslova država Višegradske grupe i zapadnog Balkana u Pragu. 

Na sastanku se razgovaralo o dosadašnjim postignućima Fonda za zapadni Balkan te ulozi u jačanju kapaciteta civilnog društva na području zapadnog Balkana. Bilo je riječi i o inicijativi Bosne i Hercegovine u vezi s povećanjem kontribucija država članica za rad Fonda za zapadni Balkan te načinu na koji će ta sredstva biti utrošena.  

Fond za zapadni Balkan je međuvladina inicijativa, koju su 2015. godine uspostavile ugovorne strane WB6 (Albanija, Bosna i Hercegovina, Kosovo, Sjeverna Makedonija, Crna Gora i Srbija), sa sjedištem u Tirani. Glavni cilj projekata je promocija zajedničkih vrijednosti među građanima, civilnim društvom i institucijama u regiji, jačanje saradnje i kontakata među ljudima na zapadnom Balkanu, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću MVPBiH.

(FENA) M. B.

Vezane vijesti

Webinar o povećanju vidljivosti ekonomske diplomatije MVP-a BiH i promovisanju mogućnosti ulaganja

Ministar Konaković primio u nastupnu posjetu ambasadora Kraljevine Bahrein za BiH

Konaković primio u nastupnu posjetu novoimenovanog ambasadora Sultanata Oman za BiH

Promo

M:tel: Savršena kombinacija – Huawei telefon i pametni sat s popustom

M:tel: Stiglo nam je Proljeće!

Predstava 'Kako sam se nadala dobro se nisam udala' u BKC Sarajevo