Bosna i Hercegovina     | 12.02.2020. 13:08 |

Sastanak Federalne i županijskih uprava Civilne zaštite

FENA Ivan Crnjac

ŠIROKI BRIJEG, 12. veljače (FENA) - U Širokom Brijegu održava se redoviti sastanak predstavnika Federalne uprave civilne zaštite i županijskih uprava Civilne zaštite.

Po riječima ravnatelja Federalne uprave civilne zaštite Fahrudina Solaka, ovakvi sastanci odlična su prilika da se razmijene iskustva s kolegama koji se bave istim poslovima.

- Mnoštvo je zajedničkih tema pred nama, odnosno izazova s kojima se suočavamo, pogotovo kada je riječ o sezoni požara te mogućnosti izbijanja velikih voda. To su glavne aktivnosti koje ćemo provoditi i kojima ćemo se baviti u ovoj godini - kazao je Solak uoči početka sastanka.

Dodao je kako će ne dnevnom redu sastanka biti i Izvješće o migrantskoj krizi u Bosni i Hercegovini.

Ravnatelj Uprave civilne zaštite Zapadnohercegovačke županije Drago Martinović istaknuo je kako se problemi ne mogu predvidjeti te je stoga iznimno važno fokusirati se na preventivni rad.

- Mi se susrećemo s prirodnim i raznim drugim nesreća i zbog toga uvijek moramo biti spremni. Naše aktivnosti pokazuju da smo stalno u nekom poslu i to je ono što Civilna zaštita jest - kazao je Martinović.

Kada je u pitanju opremljenost vatrogasnih te službi zaštitu i spašavanje u Zapadnohercegovačkoj županiji, Martinović je kazao kako sredstava za tu namjenu uvijek nedostaje, ali da proteklih godina stvari idu uzlaznom putanjom.

 

(FENA) R. G.

Vezane vijesti

Obilježena 26. godišnjica smrti Gojka Šuška

Nema podataka o materijalnoj šteti na području BiH nakon jutrošnjeg zemljotresa

Članovi udruge „Korektiv“ uređuju bunker s pogledom na Široki Brijeg

Promo

MKF LIDER organizirao akciju pošumljavanja: Zajedno ka zelenijoj budućnosti

Vaše praznično putovanje može da počne uz m:tel roming tarifne opcije

Tri noći nevjerovatne muzičke magije: Banja Luka Fest i ove godine uz podršku kompanije m:tel